Begeleiding

Ons aanbod

Diverse partijen bieden mogelijkheden tot begeleiding aan. Hieronder kun je lezen wat er binnen de zorgsectoren GGZ en LVB wordt aangeboden.

Begeleiding

Geestelijke Gezondheidszorg

Dagbesteding - Jeugd Voorop

Omschrijving

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen 1 of meerdere dagdelen per week aanwezig zijn op de Kraaghoeve, waarbij ze deelnemen aan verschillende activiteiten waarbij zelfredzaamheid wordt vergroot, sociaal-emotionele vaardigheden worden versterkt en er een dagstructuur ontstaat. Begeleiding kan ook thuis of op school ingezet worden. Jongeren werken toe naar deelname aan een opleiding of participatie binnen een werksetting. Netwerk wordt betrokken in de begeleiding, waardoor deze handvatten krijgen om om te gaan met de problematiek van de jongeren

Doelgroep

Vanaf 12 jaar

Begeleiding

GZ-psycholoog, Ambulant verpleegkundige, HBO begeleiding

Aanbieders

Zeeuwse Gronden

Begeleiding

Licht verstandelijke beperking

LVB jeugd voorop

Omschrijving

Thuisbegeleiding. Bieden van ondersteuning of begeleiding aan jeugdigen, ouders en/of hun omgeving gericht op het verbeteren van de jongeren en het systeem. Neutrale begeleiding bij ouderbezoeken. Afschaling na een intensieve fase van praktisch pedagogische gezinsbegeleiding.

Doelgroep

Ouders die vaak landurig ondersteuning nodig hebben bij de opvoeding. Een van de gezinsleden kan zowel ouder als kind zijn, heeft een verstandelijke beperking.

Aanbieders

Tragel, Lentekind, 't Huus & Blauwe Vlinder

Begeleiding

Jeugd & Opvoeding

Jeugd en Opvoeding - Jeugd Voorop

Omschrijving

Begeleiding van kinderen bij scheiding: individueel of in de groep aan de slag met thema's die voor kinderen belangrijk zijn Diverse begeleidingsvormen van het gezin: zie systeeminterventies

Doelgroep

4 - 18 jaar

Begeleiding

Gezinscoaches

Aanbieders

EiE & Vraagkracht